Välkommen Robbie!

Nu får ni vara beredda på en lång text, men jag vet inte ens om ord räcker till.

För över 10 år sedan, blev jag förälskad i en liten minihingst, då 2 år gammal. Jag kommer ihåg hur jag höll tummarna hårt för att han skulle passera det berömda ”nålsögat” på avelsvärderingen och jag minns ännu precis vart jag var när jag fick ett sms av min kusin som berättade att han blivit godkänd!

I så många år ville jag använda honom till mina ston men då han var ”Skånepåg” kändes det lååångt att behöva köra över 200 mil med mina hästar..
Jag fick fortsätta drömma och 2010 såg jag honom live på avelsvärderingen i Tenhult, där han gjorde ett godkänt bruksprov och visades med rekordhöga 1098810=45 p! Jag får fortfarande gåshud när jag tänker på det…
2011 fick jag se hans mamma och syster på utställning, de var sååå vackra och de kommer för alltid sitta fast på min näthinna.

Åren har gått och varje sommar har jag använt riktigt fina hingstar till mina ston, men en hingst har alltid funnits i bakhuvudet, DEN hingsten jag så gärna ville ha avkommor efter.
I våras fick jag ett erbjudande som gav mig en stor chock, jag gick i nån slags dimma i flera dagar. Jag skulle ju inte ha någon egen avelshingst just nu egentligen, men, jag hade ångrat mig för resten av mitt liv om jag tackat nej.
I måndags åkte jag över halva Sverige för att hämta hem honom, drömhingsten med stort D, och nu står han i mitt stall, och det känns fortfarande som en dröm…

Hingsten jag pratar om är Robbie Williams RS 524, han behöver nog egentligen ingen vidare lång presentation för de flesta men för er andra så kommer den här ändå.. 

Hans pappa är Parlington Pimpernell (elitpremierad, visad med 44p). Europas genom tidernas mest kända minihingst som lämnat otaliga fantastiska avkommor i både Sverige och utomlands.
Mamma är Birchwood Satin Slipper, också elitpremierad och lämnat ett flertal BIS, SUCH och diplomston.

Robbie är som sagt visad med som mest 45p, och tilldelats minst nior på varje bedömningspunkt.Han har blivit både Best in Show och res BIS, mångfaldig champion och har därmed tilldelats titeln Super-SUCH.
På ett fåtal avkommor har han hittills fått en godkänd hingst (Snöstorm) och två diplomston.

Robbie har en riktigt fin typ och sida, grova ben och en fantastisk trav. Dessutom har han visat ett helt underbart temperament!  Personligen tycker jag också han har en perfekt storlek (85 cm) och en färg som jag vill avla vidare på.

Jag vill rikta ett stort TACK till Anneli och Magnus på Hasselbo Shetlandsstuteri för att ni gett mig denna fantastiska möjlighet!

Det kommer bli en oliiiiidlig väntan på hans första avkommor här, men tills dess får jag försöka titta mig trött på honom, vilket nog är helt omöjligt…